Pred Novosadskim sudom počelo je ponovno suđenje lideru Nove Srbije Velimiru Iliću po privatnoj tužbi novinara Vladimira Ješića za nakadnu štete zbog fizičkog napada tokom snimanja emisije 1. juna 2003. godine. Ilić je 2006. godine pravosnažno osuđen uz obavezu da Ješiću isplati devet miliona dinara, ali je Viši sud 2009. godine poništio presudu iz proceduralnih razloga, jer tuženi lično nije dobio presudu.

Lider Nove Srbije se danas prvi put pojavio pred sudom tokom ovog devetogodišnjeg sudskog postupka i negirao da je Ješića šutnuo u koleno tokom intervjua. On je naveo da je šutnuo fasciklu i da je tome prethodilo provociranje novinara, kao i Ješićevo „driblanje nogama“.Ilić je pred sudom naveo i da je ceo incident izrežirao tadašnji šef Biroa Vlade Srbije za odnose s medijima Vladimir – Beba Popović kako bi mu smanjio politički rejting jer je bio najozbiljniji pretendent za kandidata za predsednika Srbije, budući da je imao podršku 70 odsto građana.

Nakon pretresa, Ješićev advokat Vladimir Horovec je napomenuo da je najznačajnije što se posle devet godina tuženi pojavio i priznao da je osoba na snimku.

Comments are closed.