Roditelji učenika Osnovne škole “Sveti Sava” u Gornjem Milanovcu protestovali su danas zbog toga što je od njihove dece sakupljan novac da se plati kazna za vozača autobusa koji je prekoračio brzinu dok je vozio učenike na ekskurziju. Roditelji su novinarima rekli da se radi o učenicima sedmog razreda te škole koji su bili na dvodnevnoj ekskurziji u Đavoljoj varoši, a da je vozač autobusa firme “Konvej travel” kažnjen sa 5.000 dinara zbog prebrze vožnje.

Oni tvrde da su sakupljanje po 100 dinara od đaka organizovali nastavnici, a da je vozač ugrožio živote njihove dece tako što nije poštovao saobraćajne propise.

Novinari u tom gradu pokušali su da razgovaraju sa direktorkom škole Dušicom Bojović, ali im je rečeno da nije u školi i da niko ne zna gde je, a na mobilni telefon se nije javljala.

Sekretarica škole Radica Ristanović je rekla da je čula za taj slučaj i da je “zbog toga zakazan sastanak tima za zaštitu učenika od nasilja”.

Vožac autobusa Dragan Dobričić agenciji Beta je rekao da se prekršaj dogodio kod Blaca, i da su đaci “sami organizovali sakupljanje para za kaznu jer su bili bučni, a on nije obratio pažnju na znake”.

Dobričić je dodao da je bio protiv te ideje.

.

Načelnik Odelenja za društvene delatnosti Skupštine opštine Gornji Milanovac Ljiljana Tešić, u čijoj je nadležnosti prosvetna inspekcija, izjavila je da sa tim slučajem nije upoznata.

Od dece sakupljali novac za kaznu vozaca koji ih je vozio na ekskurziju, Beta | 30. 05. 2012

Comments are closed.