Huliganu ubici prepolovljena kazna

Beograd — Apelacioni sud je jednom huliganu prepolovio, a ostalima potpuno ukinuo kazne za ubistvo navijača FK ‘Voždovac” 2005. godine

Sud je procenio da će kazna od 15 godina za Bojana Horvatina, prvobitno osuđenog na 30 godina za teško ubistvo “u dovoljnoj meri uticati na okrivljenog da ubuduće ne vrši ista ili slična krivična dela, kao i da na strani okrivljenog nije bilo otežavajućih okolnosti”.

U istoj presudi drugima osuđenim za ubistvo u vozu “odbijenа je optužbа imаjući u vidu dа je u konkretnom slučаju u odnosu nа krivično delo učestvovаnje u tuči koje im se stаvljа nа teret nаstupilа аpsolutnа zаstаrelost krivičnog gonjenjа”.

Da podsetimo Bojan Horvatin, Aleksandar Kovačević, Goran Pantelić i Aleksandar Pavlović osuđeni su zbog toga što su 4. avgusta 2005. ušli u voz naoružani noževima, motkama pendrecima i kamenjem i tražili navijače FK ‘Voždovac’.

Kada su ih našli, napali su ih i jednog od njih, A.A. , kako je rečeno u presudi, Horvatin je usmrtio nožem a drugog ubo dva puta u grudi.

Horvatin je bio osuđen na 30 godina, Kovačević na 8 godina i 11 meseci a Pantelić i Pavlović na po godinu dana zatvora.

B92, 25. mart 2012.

Comments are closed.